Tancar
12 Juny 2020
Excursions

ANEM A FER UN CIM LA GALLINA PELADA (2.317m)

El recorregut comença amb unes escales que ens deixen a on hi ha la font i les barbacoes. El nostre recorregut és un PR, un petit recorregut, i és un camí fàcil de seguir dins del bosc i va seguint el Torrent de la Font d’Ensija.

ANEM A FER UN CIM LA GALLINA PELADA (2.317m)
Sortim de la Font Freda, on aparquem el cotxe.

El recorregut comença amb unes escales que ens deixen a on hi ha la font i les barbacoes. El nostre recorregut és un PR, un petit recorregut, i és un camí fàcil de seguir dins del bosc i va seguint el Torrent de la Font d’Ensija. Anem fent ziga-zagues i anem agafant alçada a mesura que el bosc es fa fent menys espès.

Al cap d’un quilòmetre, el primer quilòmetres és força dur, ja vindran zones més planeres i ràpides, arribem a un prat anomenat Les Planelles. Ara el camí no queda tant clar, s’ha d’anar a l’aguait seguint les marques i les fites pintades en alguna de les roques.

El sender continua pujant però ja no amb tanta intensitat com al principi, fins que arribem al punt més alt, des d’on es veu ja el refugi. Allà podem parar per fer un mos i observar les vistes. Ja portem 2,5km, i 500m de desnivell amb pocs quilòmetres.

Seguim direcció el Refugi Delgado Úbeda, i més endavant hi trobem la font. No veiem la Gallina Pelada per què hem d’arribar a un petit turó que ens queda davant, fins a un Coll on haurem de retornar després de fer el cim. Aquest coll té unes boniques vistes, agafem aire I ara ja tenim a tocar el CIM de la Gallina Pelada!

El retorn és pel mateix camí fins al refugi, però passat el refugi ens desviem cap del Pla d’Ensija i la Creu de Ferro, així la ruta serà semicircular.

Arribem a la Creu de Ferro després d’una lleugera pujada, i a partir d’aquest punt tot serà baixada, comença amb un prat i cada cop anem entrant a un bosc més espès i el camí en algun punt es va complicant i ens ajudem de les mans. Sempre anem seguint pel fons del barranc, en algun punt les marques estan molt espaiades, en d’altres estan molt seguides, fins que arribem a la carretera asfaltada, i ara ens falta un quilòmetre per arribar al cotxe, però seguim per un petit sender darrere la barana de fusta fins al pàrquing.

ARTICLE PUBLICAT A L'ARAESPORT N.15 (JUNY/JULIOL 2020)
Neus Parcerisas

Escriu el teu comentari

Comentari