19 Juliol 2022
El rebost de l'esportista Begudes Esportives
El nivell màxim que hauria de contenir una beguda esportiva de sucre i electròlits és entre 50-100 g de sucre, 250 mg de sodi i 200 mg de potassi per litre.

Les begudes esportives no haurien de contenir més del 5-10% de sucre (entre 50 i 100 gr. de sucre per litre d’aigua), ja que per sobre d’aquesta concentració s’endarrereix l’absorció de líquids. Pel que fa a les begudes que porten sals de potassi o de magnesi, dir que aporten una quantitat d’aquests electròlits força menor que els que hi ha en un suc de taronja.
Així doncs, el nivell màxim que hauria de contenir una beguda esportiva de sucre i electròlits és entre 50-100 g de sucre, 250 mg de sodi i 200 mg de potassi per litre.
PER BEURE DURANT ELS ESFORÇOS MOLT PERLLONGATS
- 500 mL d’aigua + 500 mL de suc de poma bio (sense sucres afegits) + 1c.c. de sal de la Himàlaia (o 10 ml d’aigua de mar hipertònica).
- 1L d’aigua + suc de mitja llimona + 60 mL suc de taronja + 1 c.c. de sal integral o de la Himàlaia (o 10 mL d’aigua de mar hipertònica) + 1 c.s. de sucre de rapadura o concentrat de poma.
PER DESPRÉS DE LA COMPETICIÓ
- Sucs de poma i pastanaga purs.
PER PREVENIR EL CANSAMENT I LES AGULLETES
- Infusió de Te de tres anys (2 c.s. per litre) amb 1 c.p. de pasta de pruna Umeboshi per cada litre de te.
PER TRACTAR O REDUIR LES AGULLETES
- Una tassa de Te de tres anys o d’aigua tèbia amb un “cigró” de concentrat d’Umeboshi.

BATUTS QUE PODEM PREPARAR A CASA
BATUT DE PROTEÏNES
• 250 mL beguda d’ametlles
• 20 g de proteïna de tramús (altramuz)
• 3 c.s. d’oli de coco
• 1/2 plàtan madur
• 1 c.s. d’espirulina
BATUT ENERGÈTIC
• 250 mL beguda d’arròs
• 3 c.s. flocs de civada suaus (millor que sigui certificada sense gluten)
• 3 maduixes
• 1/2 plàtan
• 2 dàtils
• 1 c.s. coco ratllat
BATUT ANTIOXIDANT
• 500 mL aigua
• 50 g concentrat de poma
• 50 g de meló
• 2 c.s. de nabius o concentrat de magrana

Receptes publicades a l'Araesport n.24
Així doncs, el nivell màxim que hauria de contenir una beguda esportiva de sucre i electròlits és entre 50-100 g de sucre, 250 mg de sodi i 200 mg de potassi per litre.
PER BEURE DURANT ELS ESFORÇOS MOLT PERLLONGATS
- 500 mL d’aigua + 500 mL de suc de poma bio (sense sucres afegits) + 1c.c. de sal de la Himàlaia (o 10 ml d’aigua de mar hipertònica).
- 1L d’aigua + suc de mitja llimona + 60 mL suc de taronja + 1 c.c. de sal integral o de la Himàlaia (o 10 mL d’aigua de mar hipertònica) + 1 c.s. de sucre de rapadura o concentrat de poma.
PER DESPRÉS DE LA COMPETICIÓ
- Sucs de poma i pastanaga purs.
PER PREVENIR EL CANSAMENT I LES AGULLETES
- Infusió de Te de tres anys (2 c.s. per litre) amb 1 c.p. de pasta de pruna Umeboshi per cada litre de te.
PER TRACTAR O REDUIR LES AGULLETES
- Una tassa de Te de tres anys o d’aigua tèbia amb un “cigró” de concentrat d’Umeboshi.

BATUTS QUE PODEM PREPARAR A CASA
BATUT DE PROTEÏNES
• 250 mL beguda d’ametlles
• 20 g de proteïna de tramús (altramuz)
• 3 c.s. d’oli de coco
• 1/2 plàtan madur
• 1 c.s. d’espirulina
BATUT ENERGÈTIC
• 250 mL beguda d’arròs
• 3 c.s. flocs de civada suaus (millor que sigui certificada sense gluten)
• 3 maduixes
• 1/2 plàtan
• 2 dàtils
• 1 c.s. coco ratllat
BATUT ANTIOXIDANT
• 500 mL aigua
• 50 g concentrat de poma
• 50 g de meló
• 2 c.s. de nabius o concentrat de magrana

Receptes publicades a l'Araesport n.24
Escriu el teu comentari

