Tancar
17 Novembre 2022
Salut i rendiment esportiu

Beneficis de la carn de porc per a l'esportista

La carn de porc de qualitat és un aliment amb elevada concentració de nutrients, necessaris en totes les etapes de la vida i, en especial, en aquelles situacions en les quals certes necessitats es veuen incrementades...

Beneficis de la carn de porc per a l'esportista
La carn de porc de qualitat es un aliment a tenir en compte en totes les etapes de la vida, pel seu important contingut de proteïnes d’alt valor biològic, i perquè aporta diversos minerals, com el fòsfor, el zinc, el potassi i el ferro.

En el cas dels esportistes, que tenen uns requeriments nutricionals específics, la carn de porc magre els assegura el subministrament d’aminoàcids essencials.

El fòsfor i el zinc contribueixen al manteniment normal dels ossos; el potassi, afavoreix l’òptim funcionament dels músculs, i el ferro contribueix a la formació normal de glòbuls vermells i al transport d’oxigen en el cos.

Aquesta carn també és una gran font de vitamines del grup B, que ajuden a disminuir el cansament i la fatiga:

- Vitamina B1 (tiamina)
El porc es la carn amb més quantitat de vitamina B1, participa en l’absorció de glucosa per part del sistema nerviós i intervé en el seu correcte funcionament.

- Vitamina B2 (riboflavina) Important pel creixement corporal i la producció de glòbuls vermells. Ajuda a prevenir l’anèmia, mantenir una bona visió i la pell saludable.

- Vitamina B3 (niacina)
És una vitamina antioxidant, antienvelliment i que ajuda en la prevenció de catarates. També va bé pels problemes de circulació.

- Vitamina B12 (Cobalamina) De manera natural, es troba quasi exclusivament en quantitats aprofitables, als aliments d’origen animal. És important pel metabolisme, ajuda a la formació de glòbuls vermells en sang, i a mantenir el sistema nerviós central. Nivells baixos de B12 poden causar anèmia, pèrdua de l’equilibri, debilitat general i formigueig en braços i cames.

La carn de porc de qualitat és un aliment amb elevada concentració de nutrients, necessaris en totes les etapes de la vida i, en especial, en aquelles situacions en les quals certes necessitats es veuen incrementades, com en la pràctica d’exercici físic.

Espai patrocinat per Porc de Palou
Publicat a l'Araesport n.29

Escriu el teu comentari

Comentari