Tancar
15 Gener 2020
Excursions

CAMINAR AMB NENS A LA NEU

Arriba l’hivern, i amb l’hivern la neu al Prepirineu i Pirineu català. Sabem que hi ha anys que neva molt, i anys que no tant, però algun dia per anar a disfrutar de la neu sempre el tenim!

CAMINAR AMB NENS A LA NEU
Arriba l’hivern, i amb l’hivern la neu al Prepirineu i Pirineu català. Sabem que hi ha anys que neva molt, i anys que no tant, però algun dia per anar a disfrutar de la neu sempre el tenim!

Us proposem provar les raquetes de neu, un estri imprescindible per caminar sobre neu tova o nova i no quedar-se enfonsat. Actualment és un estri metàl·lic i de plàstic dur, però ja fa més de 2.000 anys ja existien per tal de desplaçar-se per la neu i sortir a caçar a l’hivern, això si, eren de fusta!


Les raquetes de neu ens permeten gaudir de la muntanya a l’hivern. Ens les posem amb les botes i unes polaines per no mullar-nos els peus i amb elles fem excursions tot caminant. S’ha de tenir en compte que el ritme és més baix en comparació a si anéssim amb calçat esportiu i no estigués nevat. Però les raquetes ens permeten avançar per la neu sense que el peu s’enfonsi.

A on podem anar?

Els tres llocs més propers a la comarca del Bages serien: Rasos de Peguera (Berguedà), Port del Compte (Solsonès) i Tuixent la Vansa (Solsonès).

Com s’utilitzen?

- Les raquetes tenen una fixació a la puntera i al taló que subjecta el peu. Adjunt a les raquetes també ens llogaran els bastons (millor els que puc regular l’alçada).

- Tenen una opció de posar una petita alça al taló per les pujades.

- S’aconsella realitzar una excursió per zones amb pendents no molt forts. És molt divertit anar per dins el bosc en alguns trams!

- No es recomanen quan la neu està glaçada, ja que no substitueixen als grampons.

- Cal recordar el camí de tornada, ja que les trepitjades a la neu es poden esborrar en cas de nevada.

- Per tal de poder realitzar un itinerari de 5km amb nens (per començar ja n’hi ha prou perquè es facin una idea de com és l’activitat) es necessita el següent material: botes, polaines, ulleres i crema solar; aigua i menjar; jaqueta i guants impermeables.

- S’aconsella fer un tram d’itinerari, parar i avituallar-se. Canviar d’activitat una estona tot jugant i gaudint de la neu i tornar a calçar-se les raquetes per anar ja de tornada al cotxe.

A on podem llogar les
raquetes?

Doncs tenim diverses opcions, les podem llogar en una botiga d’esports a Manresa, o les podem llogar a les pistes d’esquí del Port del Compte, de Tuixent o al Pàrquing de la antiga estació d’esquí de Rasos de Peguera.
Des dels punts de lloguer també us indicaran i us aconsellaran de quins itineraris podem realitzar en funció de l’experiència, l’edat dels nens/es, la méteo, etc.

Article publicat a l'Araesport n.10
Neus Parcerisas

Escriu el teu comentari

Comentari