Tancar
05 Novembre 2021
Dormint sobre rodes

CERDANYA, LA COMARCA DEL TURISME ACTIU

La Cerdanya és una de les comarques més turístiques de Catalunya i són moltes les activitats que hi podem fer si ens agrada la muntanya. Està situada al cor dels Pirineus catalans i és on neix el riu Segre.

CERDANYA, LA  COMARCA DEL  TURISME ACTIU
La Cerdanya és una de les comarques més turístiques de Catalunya i són moltes les activitats que hi podem fer si ens agrada la muntanya. Està situada al cor dels Pirineus catalans i és on neix el riu Segre. Un espai ideal per sentir la natura i gaudir de les muntanyes i les activitats a l’aire lliure durant tot l’any.

Tot i que els mesos d’estiu i hivern solen haver-hi molts turistes que visiten la zona, és veritat que no està prou preparada per rebre turisme d’autocaravanes i campers, ja que les àrees de la comarca no estan adaptades amb serveis. Hi trobarem molts càmpings, hotels i allotjaments de turisme rural, però si hi anem amb el vehicle camperitzat, podem tenir certes dificultats per trobar llocs on carregar aigua i fer el buidatge. Tot i així, la Cerdanya és un lloc que val la pena visitar i on gaudirem de la natura i el paisatge.

Àrea de Talló

És una zona asfaltada amb les places marcades situada al poble de Talló, just al costat de Bellver de Cerdanya. No disposa de cap servei però és una zona plana i tranquil·la on podem passar la nit. Al costat hi ha una esplanada d’herba i des d’aquí veiem l’església de Santa Maria de Talló. Val la pena aprofitar l’ocasió per fer un tomb pel poble.
area_tallo_web--3316590.jpg

Activitats

Si caminem una mica més, arribarem a Bellver. A la zona esportiva hi ha un circuit de bicicletes per als aficionats del patinet, els patins o la bicicleta. És una de les zones que queda més a prop del Túnel del Cadí i des d’aquí surten nombroses excursions per fer a peu o amb bicicleta.
pumtrackbellver_web--394263.jpg

Zona de Guils de Cerdanya (Saneja)

Tot i que no està marcada com a àrea per a autocaravanes, hi ha una zona on podem parar molt a prop de Guils de Cerdanya, més concretament al poble de Saneja. Si ens situem a Puigcerdà, agafem direcció Guils de Cerdanya i seguim les indicacions que ens portaran al circuit de bicicletes i just al costat hi ha un petit descampat de terra on podem aturar-nos.
zonasaneja_web--885002.jpg
Activitats

Podem aprofitar per fer unes quantes voltes al circuit de bicicletes i també hi ha una pista que surt des d’aquest punt per poder anar amb bicicleta o caminar.
pumtracksaneja_web--3339286.jpg
A Guils de Cerdanya hi ha una estació d’esquí de fons, on a l’hivern podrem gaudir de la neu sobre els esquís i fer excursions marcades amb raquetes. Just a l’entrada hi ha una gran zona asfaltada per aparcar els vehicles.

Àrea Sant Guillem de Llívia

Aquesta àrea per a autocaravanes i vehicles camperitzats està situada a Llívia. És una gran esplanada d’herba amb molt bones vistes i envoltada de natura, però no disposa de cap servei. El poble ens queda molt a prop, així que podem anar a comprar o de restaurant sense haver de caminar gaire. L’estacionament és gratuït i està limitat a 48 hores..
area_sant_guillem_web--9097614.jpg
Activitats

Està just al costat d’una gran zona recreativa, on tenim tot tipus de gronxadors i parcs per a nens, un camp de futbol, un circuit de patinet, una piscina i una pista de bàsquet. El riu Segre queda a tocar i, si ens ve de gust caminar, hi ha un camí que travessa el riu per un pont: seguim la pista que passa pel costat del riu fins a trobar el carrer Concellabre, el primer que trobem. Seguim el camí i ja veurem un senyal que indica les possibles caminades. Podem arribar als pobles d’Onzès, Concellabre o Gorguja.

Àrea de La Molina

A l’estació d’esquí de La Molina, hi ha una zona d’aparcament habilitada per a autocaravanes. És asfaltada i queda al costat del bosc. És de fàcil accés, però no disposa de cap servei addicional excepte els de la pròpia estació.

area_molina_web--3989382.jpg
Activitats

Podem aprofitar per gaudir de les múltiples activitats que ens ofereix l’estació, depenent de l’època de l’any que hi anem. A l’estiu, tenim excursions de tots els nivells: podem agafar el telecabina i anar caminant fins al refugi del Niu d’Àliga (2.537m) i gaudir d’unes vistes espectaculars o fer baixades amb la bicicleta de descens al parc de bicicletes. També hi ha activitats per a nens, com el tubbing o el parc d’aventura i una piscina exterior. Podem arribar caminant fins a un llac artificial que queda una mica més amunt.
I a l’hivern, podem gaudir de la neu amb l’esquí alpí o fent esquí de muntanya i excursions amb raquetes. Si ens movem fins al pàrquing de Pista Llarga, tenim una bolera per passar la tarda.

D’altres activitats

Cerdanya 360º en BTT

Aprofitant que estem a la zona de la Cerdanya, val la pena parlar de la ruta circular amb bicicleta de muntanya que recorre tota la comarca, coneguda com Cerdanya 360ª. Són un total de 274,60 quilòmetres per fer en etapes. Amb aquesta ruta veurem els cims del Puigmal, la Tossa d’Alp, Cambre d’Aze, el Cadí i un llarg nombre de muntanyes que envolten el meravellós paisatge de la Cerdanya.

Vol en globus aerostàtic

Si el que voleu és veure la Cerdanya des d’una altra perspectiva, ho podeu fer des de l’aire. Hi ha diferents companyies de globus aerostàtics que volen per la comarca. Des de l’aire podreu tenir una bona panoràmica de tota la vall, els pobles i el magnífic paisatge de muntanya que ens ofereix la zona.

Passejades a cavall

Hi ha moltes hípiques a la Cerdanya, els cavalls són uns dels animals que hi trobarem sovint. És agradable i molt recomanable fer una passejada en cavall pels camins rurals i la xarxa de senders agrícoles. Passarem per camps, granges, boscos i viurem l’autèntica essència rural de la comarca.

Guies de muntanya

A la Cerdanya hi ha molts guies de muntanya que ens portaran a indrets inhòspits. Poden ser bons acompanyants per fer excursions de mitja i alta muntanya. També ens poden ajudar a assolir algun repte alpinista i fer alguna canal hivernal.

Com veieu, cada vegada són més els racons que anem descobrint amb la nostra casa sobre rodes, anem sumant quilòmetres i experiències que ens enriqueixen com a persones i ens aporten energia, felicitat i benestar emocional!

Text i Fotografia: Roser Oliveras
Article publicat a l'ARAESPORT núm. 23

Escriu el teu comentari

Comentari