Tancar
14 Octubre 2021
Clubs Esportius

Club Natació Minorisa

El CN Manresa es va fundar el 1933 i va dur a terme a la ciutat un paper dinamitzador de l’esport, tot oferint la possibilitat de practicar activitats tan diverses com ara gimnàstica, tennis, bàsquet, boxa i lluita lliure, voleibol, hoquei, patin

Club Natació Minorisa
El CN Minorisa actualment compta amb una massa social de més de 550 persones i uns 340 esportistes de totes les edats, des dels més petits de l’Escola d’Iniciació Esportiva fins als esportistes màsters.

Una mica d’història

El CN Manresa es va fundar el 1933 i va dur a terme a la ciutat un paper dinamitzador de l’esport, tot oferint la possibilitat de practicar activitats tan diverses com ara gimnàstica, tennis, bàsquet, boxa i lluita lliure, voleibol, hoquei, patinatge, tennis de taula i natació, entre d’altres esports.

El 1955 el club va inaugurar la seva piscina coberta, la segona d’Espanya en aquella època. La primera piscina olímpica de l’entitat data del 1970.

L’any 2013 i després d’haver donat dotze dels catorze esportistes olímpics de la ciutat, entre els quals el considerat millor waterpolista de la història, Manel Estiarte, el CN Manresa va desaparèixer a causa de greus problemes econòmics. El Club es va convertir en l’actual CN Minorisa, amb Javier Cifuentes com a president.

A partir del el 2019 l’entitat pren una nova direcció, amb Montserrat Gomàriz a la presidència. Els seus objectius, retornar a l’entitat l’estatus de referència esportiva i social que havia tingut, establint una nova cultura de club per potenciar les seccions de natació, waterpolo, natació artística i triatló.

L’Escola Esportiva

En aquest sentit, el juliol del 2020 va néixer la Nova Escola Esportiva, com a referència d’excel·lència en l’ensenyament dels esports d’aigua.
Es tracta d’un nou model de captació d’esportistes per a les diferents seccions, amb un primer graó d’accés esportiu, com a pas previ per formar part de les escoles, des del vessant lúdic i formatiu.

L’Escola Esportiva està adreçada a nens i nenes de diferents edats que vulguin perfeccionar la base esportiva per a la futura pràctica d’esports d’aigua i inclou dues etapes de formació.

La primera, d’iniciació, dividida en dos nivells, en els que, primerament, s’estableixen un conjunt d’habilitats que han de proporcionar seguretat i confiança en el medi aquàtic. En el segon nivell, l’inici dels diferents estils de natació amb les tècniques bàsiques.
La segona etapa de formació és la de tecnificació, la qual consta també de dues etapes, adaptades a cadascuna de les capacitats i les potencialitats de cada grup d’edat.
seccions_cn_manresa-04--1803232.jpg
Recuperació del nom Club Natació Manresa i nova imatge

Aquest era un altre objectiu prioritari de l’actual junta directiva que s’acaba de fer realitat. Després de 8 anys, els esportistes del club tornaran a competir amb el nom històric de Club Natació Manresa i també lluiran un nou logo, imatge escollida per la massa social del club.

El cos tècnic

El club compta amb un grup de professionals excepcional, Mariano Herranz, és el Director Tècnic i també el responsable de les categories infantil, júnior, absoluta i màster de la secció de natació; Jordi López, responsable de l’Escola Esportiva, porta les categories d’Iniciació i Tecnificació prebenjamina; Pablo Racero, s’ocupa de les categories de Tecnificació II -benjamins- i alevina de natació.
En quant a la secció d’artística, la responsable és María Espiau, que porta les categories alevina, infantil i juvenil, mentre que Lluïsa Zorilla, s’ocupa de les prebenjamina, benjamina, infantil, júnior i sènior. Georgina Delgado n’és la preparadora física. Pel que fa a la secció de Triatló, Amand Redondo n´és el responsable i porta les categories de l’escola de triatló i l’equip absolut, mentre que Mariano Herranz s’encarrega de la part de natació de la secció màster.
En waterpolo Jordi López, és el responsable de la secció i porta les categories del cadet masculí, absolut femení i benjamí mixt; el Kevin Muñoz porta a l’infantil femení i masculí i aleví mixte. Àngel Peiron, les categories juvenil i absolut masculí.

El present del club

Fa pocs dies Manresa va esdevenir la capital mundial del waterpolo amb el partit històric que van enfrontar les seleccions femenines de Catalunya i els Estats Units. Aquest esdeveniment va coincidir amb la inauguració de la denominació de les Piscines Manel Estiarte Duocastella.

Per altre banda, en el tancament d’aquesta edició, s’ha fet oficial el patrocini per part de Fibracat de la secció de waterpolo femení per a la temporada 2021-2022.
Aquest és el present d’una entitat que encara el futur amb gran ambició, tal i com es desprèn de les paraules de la seva presidenta, Montserrat Gomàriz, amb les que tanquem aquest article:
“És una satisfacció veure com cada secció va creixent i va donant més visibilitat al club des de la seva base, però també desitjo que en un futur no massa llunyà poguem tenir una secció de natació adaptada, comptar amb més nedadors i nedadores que competeixin en Campionats d’Espanya Absoluts, equips masculins i femenins de waterpolo jugant a primera o, per què no, a divisió d’honor, un equip d’Artística en Campionats d’Espanya, o veure la secció de triatló lluitant per podis en europeus. Això voldrà dir que el Club Natació Manresa torna a ser un referent tal com ho va ser en altres èpoques, èpoques que recordo amb molt d’orgull a l’haver format part d’aquell grup d’esportistes.
Seguirem treballant per fer el club cada dia més gran!”

destacats_cn_minorisa-03--9846054.jpg

Article publicat a l'Araesport n.21

Escriu el teu comentari

Comentari