Tancar
06 Setembre 2023
Salut i rendiment esportiu

ENTRENAMENT PERSONAL I ACTIVACIÓ NEUROMUSCULAR

Tècnica basada en la biomecànica que avalua i corregeix els desequilibris musculars, millora la comunicació neuromuscular i optimitza la seva funció.

ENTRENAMENT  PERSONAL I  ACTIVACIÓ  NEUROMUSCULAR
El Centre Cris Millà neix després d’una llarga trajectòria professional de la seva fundadora, en el món de l’entrenament personal i la salut.

Amb més de vint anys d’experiència i en veure la necessitat d’emprendre un nou camí, Cris Millà ha inaugurat aquest centre amb l’objectiu de crear un espai especialitzat en l’Activació Neuromuscular i l’Entrenament Individualitzat.

Es troba al cor de la ciutat de Manresa, al Passeig Pere III. Un espai amb vistes privilegiades i llum natural, on es té la sensació d’entrenar a l’aire lliure.
La filosofia del CCM, explica Cris Millà, és millorar la funció dels músculs per millorar la força, evitar lesions i disminuir el dolor o fer-lo desaparèixer.

I COM ES MILLORA LA FUNCIÓ MUSCULAR?

A qualsevol persona que entra al centre, se li realitza una sessió de valoració, que consta d’una exploració a la llitera de tots els rangs articulars del cos, per saber si hi ha desequilibris musculars que puguin alterar la funció muscular, i, si és així, la tractem amb l’Activació Neuromuscular. Posteriorment, a la sala d’entrenament, es fa una valoració a través de moviments dinàmics, per si es detecta algun altre desequilibri, i finalment es realitzen exercicis de força per valorar els diferents grups musculars.
cm_web_2--9259624.jpg
cm_web_3--9723620.jpg
cm_web_4--7609578.jpg

PERÒ QUÈ ÉS L’ACTIVACIÓ MUSCULAR?

És una tècnica basada en la biomecànica que avalua i corregeix els desequilibris musculars, millora la comunicació neuromuscular i optimitza la seva funció.

Sovint, a causa de l’estrès, degut a feines molt repetitives, llargues jornades en una mateixa posició, activitats esportives, o degut al sedentarisme, el cos veu compromesa la seva integritat articular per la manca de control muscular. L’activació muscular ajuda a tractar qualsevol desajust muscular del cos, ja sigui a l’espatlla, a l’esquena, al genoll, etc.

Un cop assolit un bon control articular i muscular, és el moment de reforçar la musculatura a la sala d’entrenament amb exercicis de força molt específics.

Cal tenir molt clara l’anatomia muscular per poder dissenyar exercicis tan analítics com sigui possible i focalitzar-nos al màxim en el què volem treballar i evitar compensar amb els músculs que ja treballen adequadament. S’ha de buscar una progressió d’exercicis orientats a enfortir la musculatura, per donar estabilitat i control a les articulacions, i que els músculs es contreguin en el moment adequat.

I QUÈ HI TROBAREM AL CCM?

El CCM consta d’una sala diàfana amb dues màquines cardiovasculars, el rem i l’airbike, que ens serveixen per augmentar temperatura corporal, però sobretot per fer treball d’alta intensitat i de poca durada per tal de sortir de la zona de confort i millorar la capacitat cardiovascular.

Tota la resta de màquines són per treballar la força, per guanyar massa muscular, millorar la funció dels músculs i protegir les articulacions.

Comptem, entre d’altres, amb una màquina de politges d’última tecnologia, que permet treballar en tots els rangs de moviment i plans articulars, la qual dona força en les diferents fases de contracció muscular.

També hi ha espai de gespa artificial per realitzar treballs de mobilitat articular entre d’altres.

Per acabar, destacar la màquina d’electroestimulació, que és número 1 mundial en aquest sector. Un entrenament amb una equipació d’elèctrodes sense fils incorporats, que estimulen els diferents grups musculars simultàniament mentre fem l’exercici. Amb només 30’ a la setmana, s’aconsegueixen guanys de força significatius, i a partir de la sisena sessió es produeix un augment del metabolisme basal i de la massa muscular.

Article publicat a l'Araesport n.34

Escriu el teu comentari

Comentari