Tancar
07 Març 2019
Escalada

“Free Solo”

“Free Solo”
"Free Solo" és un íntim retrat de l'escalador Alex Honnold (també de la seva nòvia Sanni McCandless) durant la seva preparació per complir el gran somni de la seva vida: escalar en solitari els mil metres de paret del Capità.

El ritme de "Free Sol" i la naturalesa de l'increïble escalada en solitari que realitza Alex Honnold, el converteixen en un thriller que ens deixarà sense alè, en una història d'inspiració sobre un atleta que ha treballat el seu cos i, sobretot, la seva ment a la recerca d'un triomf sobre l'impossible.

Un documental amb rècord de taquilla i premis

L'escalada va tenir lloc el 3 de juny passat 2017 i la pel·lícula es va estrenar el 31 d'agost de 2018 al Festival de Cinema de Colorado. A finals de setembre era el documental d'estrena amb major nombre de còpies i el segon més vist als Estats Units el 2018.

També ha estat el documental més vist al Regne Unit i un dels 20 documentals amb més espectadors de tots els temps a Estats Units i Austràlia.

Ha rebut 44 nominacions i 14 premis internacionals i, per sobre de tot, obtingut un aclaparador èxit de públic i crítica. Entre els premis més importants que havia guanyat abans de l'Oscar hi ha el premi al millor documental en els premis BAFTA que otorga l'Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió.

A Espanya es va estrenar el passat desembre al Bilbao Mendi Film Festival on va guanyar el premi a la millor fotografia.

Escriu el teu comentari

Comentari