Tancar
10 Gener 2022
Entrevista

La Grada d'Animació del Bàsquet Manresa

La Grada d’Animació va néixer en un dels moments més complicats en tots els aspectes del club. Al llarg de la història del bàsquet Manresa hi ha hagut diferents penyes...

La Grada d'Animació del Bàsquet Manresa
Hi ha aficions i aficions i, la del Manresa, és de luxe, possiblement la millor afició de l’ACB.
La Grada d’Animació va néixer en un dels moments més complicats en tots els aspectes del club. Al llarg de la història del bàsquet Manresa hi ha hagut diferents penyes i fou cap a la temporada 2012/13, quan cada vegada anava menys gent al pavelló, que van decidir agrupar-se per anar junts i situar-se en un mateix lloc de la grada per així fer més soroll tots plegats. El punt clau va ser que a nivell de club s’hi va fer costat, assignant-los un espai batejat com a Grada d’Animació, de manera que els abonats situats en aquella localització, els quals no en volien formar part, van ser reubicats en altres zones.

Què cal fer per formar part de la grada d’animació?

No cal inscriure’s enlloc, no tenim un carnet, simplement treure’t l’abonament a l’espai corresponent a la Grada d’Animació i tenir ganes de gaudir del bàsquet!

Quin impacte teniu en els resultats de l’equip?

Creiem que tenim una incidència molt positiva, generem optimisme, hi ha moments que l’equip no juga prou bé però nosaltres no entrem en la crítica sinó que intentem continuar en el positivisme i això el jugador ho percep i al final acaba tenint el seu impacte.

Com us organitzeu, com decidiu quines accions feu, si realitzeu marxandatge?

Tenim un grup d’organització d’unes quinze persones, entre nosaltres anem decidint les diferents accions i organitzem els desplaçaments.

Aquesta temporada esteu gaudint de valent...

Ara ens ho estem passant molt bé, portem set partits guanyats a casa i això no es veia des de l’any que vam guanyar la lliga, el 1998, tot i que ara la diferència econòmica amb primers equips és molt més gran.

Qui la forma la grada?

Som gent diferent i de totes les edats, amb carnet de grada devem ser uns dos-cents abonats. Intentem transmetre valors positius als més petits, i els expliquem que no s’ha d’insultar i procurem donar-ne exemple.

Fa poc hem sentit una nova cançó: “Ets tu”... què més teniu pensat fer?

L’Alfons Rodríguez, que és un dels més actius de la grada, va tenir la idea inspirant-se en els camps de futbol anglesos que canten la cançó Hey Jude i la va adaptar. És una cançó de comunió amb l’equip, ja veurem si acaba quallant.
Ara estem treballant en una gran bandera per cobrir la Grada en forma de samarreta.

Conversa amb l'Ernest Centellas
Soci del Bàsquet Manresa des del 1992
Publicat a l' Araesport. 24

Escriu el teu comentari

Comentari