Tancar
05 Novembre 2023
Clubs Esportius

CANDIDATURA CIUTAT EUROPEA DE L’ESPORT 2024

L' Ajuntament de Manresa inicia una campanya d'adhesions ciutadanes

CANDIDATURA CIUTAT EUROPEA DE L’ESPORT 2024
L’Ajuntament de Manresa ha presentat de manera oficial la candidatura per ser Ciutat Europea de l’Esport 2024, una distinció que permetrà a la ciutat acollir i organitzar un ampli programa d’esdeveniments esportius i teixir aliances amb altres municipis europeus membres de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (Aces Europe), la institució amb seu a Brussel·les que atorga aquests reconeixements.

L’anunci es va fer el passat dia 27 d’octubre al Complex Esportiu del Vell Congost, en un acte en el qual va participar l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, el regidor d’Esports i Salut, Anjo Valentí Moll, i representants del teixit esportiu de la ciutat, que van mostrar el seu suport al projecte. I és que com va assegurar l’alcalde, “aquest és un camí que hem de fer plegats; és una aposta per l’esport com a eina per l’educació en valors i la cohesió social, i com un mitjà per promoure un estil de vida i uns hàbits saludables”.

Per poder difondre la candidatura, l’Ajuntament ha posat en marxa la web ciutateuropeadelesport.manresa.cat, que és la plataforma de referència per a les adhesions de la ciutadania i de les entitats esportives, que ja s’hi poden inscriure. Tal com va detallar el regidor d’Esports, es tracta d’obtenir com més suports millor, ja que és un dels aspectes que Aces Europe més valora. Per això, va fer una crida a tota la ciutat: “la candidatura no està només adreçada al món esportiu, sinó també al teixit cultural i social de la ciutat, i a tota la ciutadania en general”.
Durant la presentació, l’Ajuntament també va fer públiques les primeres adhesions d’esportistes i personalitats destacades: Núria Picas (atleta de muntanya), Manel Estiarte (campió olímpic de waterpolo), el Dr. Albert Estiarte (responsable del Cimetir i metge de les seleccions estatals de waterpolo), Pierre Oriola i Guillem Jou (jugadors del Baxi Manresa), Nina Pont (presidenta del Manresa CBF i exinternacional de bàsquet), Asis Boukhress (jugador del Covisa Manresa i de la selecció del Marroc de futbol sala), Àlex Iglesias (jugador del CE Manresa), Francesc Sòria (periodista esportiu i directiu del CE Manresa), Meritxell Soler (atleta maratoniana de l’Avinent Manresa) i Thierno Diallo (gimnasta olímpic de l’Egiba) i Laia Font i Lorena Medina (gimnastes internacionals de l’Egiba).
Amb la presentació, la candidatura manresana va iniciar un camí que tindrà la següent parada els dies 13, 14 i 15 de novembre, quan la ciutat rebrà els comissaris d’Aces Europe, que avaluaran la proposta de Manresa.

Més de 250 espais de pràctica esportiva

Manresa disposa de 252 espais de pràctica esportiva, 100 dels quals es troben en instal·lacions esportives municipals, 93 en centres educatius i 59 pertanyen al sector privat. Els 100 que es troben en instal·lacions esportives municipals sumen un total de 114.225 metres quadrats de superfície útil de pràctica esportiva, essent els camps de futbol els que més en sumen, amb 37.125 metres quadrats, seguits dels espais dedicats a l’atletisme, amb 21.541 metres quadrats entre pista de curses, zones de llançaments, salts, circuits i zona verda. Totes les instal·lacions esportives municipals registren un milió i mig d’usos anuals.

Pel que fa a les entitats esportives, actualment n’hi ha 65, 15 de les quals tenen més de 75 anys d’història, essent l’Antiga Unió Ocellaire la més antiga (1861), seguida del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (1905) i del Centre d’Esports Manresa (1906).

Article publicat a l'Araesport n.35

Comentaris

1

Escriu el teu comentari

Comentari
  • Oliver Domínguez
    Oliver Domínguez

    Hola! Sóc l'Oliver Domínguez i sóc part de l'equip de Flashscore Espanya, ens agradaria proposar-vos una petita col·laboració, per millorar el tràfic. Us podria interessar?

    Em podeu contactar al correu oliver.dominguez@flashscore.es

    Moltes gràcies!