Tancar
12 Novembre 2019
Excursions

MONTSERRAT Santa Anna - Pla de les Taràntules - Sant Miquel

L’excursió comença al Monestir de Montserrat, en concret a la Plaça Abat Oliva i, just davant, veiem el Funicular de Sant Joan el qual arriba al Pla de les Taràntules, que serà el punt intermig de la ruta.

 MONTSERRAT Santa Anna - Pla de les  Taràntules - Sant Miquel

Agafem el GR 172, el camí que es dirigeix per escales fins a Sant Jeroni, el cim més alt de la muntanya de Montserrat. Recordar, abans d’iniciar la ruta, que ens trobem dins un Parc Natural, que són espais d’interès natural protegits.
mapa_ecursio_nov_19--2426596.jpg

En aquesta ruta no es puja a Sant Jeroni, en publicarem una altre d’aquí a uns mesos que sí que s’hi pujarà! Així doncs, la primera part de la ruta és en pujada per unes escales, anomenades “Escales dels Pobres” totes elles irregulars, fins que arribem al cap de 15 minuts al Pas dels Francesos.

peerfil_ecursio_nov_19--3999154.jpg

És un pas estret entre roques i unes escales amb graons estrets per on va passar l’exèrcit francès el 25 de juliol de 1811 quan va envair la muntanya de Montserrat amb les seves diferents ermites. Uns metres després del Pas dels Francesos ens trobem un encreuament de camins on s’ha de seguir a l’esquerra direcció Santa Anna i deixar el GR a mà dreta. Just davant veiem una gran agulla de roca conglomerada, és la Panxa del Bisbe.

Ens trobem l’antiga ermita de Santa Anna, era l’ermita més gran i propera al Monestir, actualment està en runes però els últims mesos sembla que estan treballant amb tasques de neteja i reconstrucció d’alguna part.

Ara seguim el PR C-19, si tenim sort, podrem veure alguns escaladors a les agulles que ens queden a davant (Gorra Frígida, Magdalenes). Es va agafant alçada i ens endinsem al bosc, un bosc frondós ple de boixos, galzeran i alzines, i és que Montserrat de lluny sembla una muntanya àrida i rocosa i a mesura que ens endinsem, hi veiem un bosc frondós i fauna salvatge. Si no fem soroll, podem veure alguna cabra montserratina, o si més no en algun racó, els seus excrements.
agulles_montserrat_araesport--4252728.jpg
A pocs metres d’arribar al Pla de les Taràntules on farem la parada per menjar alguna cosa i visitar l’Aula de Natura, podem observar just davant l’agulla de l’Elefant, la Prenyada, la Trumfa, la Mòmia i la Momieta.
agulles2_montserrat_araesport--4378031.jpg
A l’Aula de Natura es pot trobar la història i característiques de Montserrat i la seva flora i la fauna. Els nens i nenes disfruten amb els sons dels ocells o endevinant el nom de les diferents agulles de la muntanya.

Trobem l’Aula de Natura just a sobre de l’estació del Funicular on també hi ha uns bancs per descansar i fer un mos.

Després de la parada, agafem el camí encimentat direcció Sant Miquel i el Monestir, els primers metres són de pujada i els següents ja de baixada, en algun punt molt pronunciada.

S’arriba a la bassa de Sant Miquel, una petita bassa a la banda esquerra del camí on els nens i nenes hi contemplen peixos mentre fan un petit descans.

Arribem a l’ermita de Sant Miquel, coneguda com l’ermita més antiga de la muntanya i just passat l’ermita a la banda dreta trobem la Creu de Sant Miquel, un punt turístic per les seves boniques vistes. És un camí d’anar i tornar pel mateix lloc, i ara ja queden poc més de 500m per l’arribada al Monestir, on podem veure uns metres abans d’arribar, una escultura dedicada a Pau Casals.

Teniu la ruta a:
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/montserrat-pla-de-les-tarantules-sant-miquel-43230835

Neus Parcerisas
EXCURSIÓ PUBLICADA A ARAESPORT N.8

Escriu el teu comentari

Comentari