Tancar
19 Maig 2022
Altres continguts

MOURE'S EN KICKBIKE O FOOTBIKE

Què és un Kickbike o Footbike ? Bàsicament i simplificant, és un patinet gran amb rodes de bicicleta. No té pedals, no té seient, no té transmissió ni cadenes, ni plats ni pinyons....

MOURE'S EN KICKBIKE O FOOTBIKE
Què és un Kickbike o Footbike ?

Bàsicament i simplificant, és un patinet gran amb rodes de bicicleta. No té pedals, no té seient, no té transmissió ni cadenes, ni plats ni pinyons. Dues rodes, frens, i un quadre amb una base per a repenjar un peu mentre empenyem amb l’altre.

D’on ve l’actual Kickbike ?

Hannu Vierikko el va desenvolupar a Hèlsinki, Finlàndia, l’any 1994. Va fundar la marca “Kickbike”, actualment n’és un dels principals fabricants.

Avantatges del Kickbike

El pots utilitzar com a mitjà de transport, com a complement en entrenaments d’altres disciplines o simplement per a passar-t’ho bé.

Pràcticament, no té manteniment, gairebé no té mecànica, ni transmissions, només rodes i frens.

És un esport de baix impacte i un exercici físic molt complet. De fet, és ideal per posar-te o mantenir-te en forma. Ajuda a enfortir la musculatura de tot el cos, així com a millorar el sistema cardiovascular i respiratori.

Si practiques footbike regularment, aplicant una bona tècnica, gairebé s’activen tots els músculs del cos. Tot i que les extremitats inferiors tenen una major càrrega de treball, braços, pectoral, zona abdominal i l’esquena, també hi estan implicats.

La pràctica del footbiking combina el millor del running i del ciclisme i és una activitat de baix impacte articular.

És un exercici aeròbic perfecte, ja que si es practica amb una intensitat moderada alta, es treballa a nivell cardiovascular. Això vol dir que, combinat amb una dieta saludable, la seva pràctica pot ser una bona estratègia per a perdre pes o mantenir-se en forma.
kikbike_2_web-06--3112771.jpg
Realitzant un exercici físic intens, es cremen un 30% més de kilocalories que en bicicleta. És veritat que la intensitat depèn de cadascú, però amb només vint minuts al dia ja es poden veure resultats.

Acabaré comentant els diferents tipus de Footbikes, de la mateixa manera que en les bicicletes, hi ha footbikes per cada situació:

· Asfalt (amb rodes de carretera)
· Gravel (roda mixta, carretera/pistes)
· BTT (roda ampla, amb tacs, per pistes, senders)
· Downhill (molt pes i solidesa, amortiguacions, roda molt ampla, per trialeres, downhill i pistes d’esquí a l’estiu)
També hi ha la variant “mushing” utilitzada per entrenaments amb gossos.

Ara que coneixes, una mica més, les possibilitats del footbike, quin seria el teu terreny? T’animes a provar-lo?

Miquel Coll
Article publicat a l'Araesport n.26

Escriu el teu comentari

Comentari