Tancar
19 Juliol 2022
El rebost de l'esportista

Pastís recuperador de remolatxa i cacau

Pastís ideal per menjar durant una activitat de llarga durada o com a recuperador perquè és ric en nitrats gràcies a la remolatxa i antioxidants del cacau.

Pastís recuperador de remolatxa i cacau
Per què els nitrats són bons aliats dels esportistes?

Els nitrats provinents de l’alimentació (vegetals o suplements) s’absorbeixen i passen a la circulació sistèmica, un 70% són eliminats per l’orina i un 25% passen a la circulació enterosalivar, on la microbiota oral redueix el nitrat a nitrit. Aquest nitrit arriba a l’estómac i és reduït a òxid nítric, el qual té funcions molt importants a nivell cardiovascular, cerebral, muscular,... actuant de la següent manera:

- Relaxa els vasos sanguinis amb la consegüent reducció de la pressió sanguínia i millora de la circulació i oxigenació de l’organisme afavorint la recuperació muscular.

- Protegint els cèl·lules contra l’estrès.

- Contribueix a reduir el colesterol cLDL

Dit això, cal tenir en compte que és molt important tenir una bona microbiota oral perquè els bacteris puguin fer la conversió de nitrat a nitrit i també un pH de l’estómac àcid perquè el nitrit es pugui reduir a òxid nítric.

INGREDIENTS:

- 4 remolatxes grans (preferiblement cuites, les pots comprar envasades al buit)

- 4 ous

- 4 c.s. farina de coco (pots posar un altre tipus de farina, les mides poden variar)

- 2 c.s. midó de tapioca

- 3 c.s. cacau 100% en pols

- 4 dàtils medjool

- 1 c.c. bicarbonat

- 1 c.c. vinagre de poma o
suc de llimona


COM CUINAR?

- Muntar les clares d’ou al punt de neu (és perquè quedi més esponjós. Si et fa mandra, no ho facis i quedarà més tupit).

- Barrejar la resta d’ingredients.

- Afegir les clares d’ou muntades a la barreja, poc a poc.

- Posar-ho al forn a 150ºC durant uns 40 minuts o fins que el ganivet punxat surti net.

Consells...

Si no s’ha d’acabar en 3 dies, pots tallar racions més petites i embolicar-les amb un paper vegetal per guardar-les al congelador. Vas traient racions cada vegada que en vulguis menjar, entra molt bé després d’un bon entrenament o d’una bona sortida!
rebost_esportista_araesport_25_web--5182388.jpg
rebost_esportista_araesport_25_web2--5874240.jpg

Recepta publicada a l'Araesport n.25

Escriu el teu comentari

Comentari

Vols rebre el newsletter
de la revista?

Accepto rebre el Newsletter i la política de privacitat.