Tancar
19 Maig 2022
Futbol

PER QUIN MOTIU HE DE FITXAR PEL CE MANRESA?

PER QUIN MOTIU HE DE FITXAR PEL CE MANRESA?
El CE Manresa té una trentena d’equips on nens i nenes de la Catalunya Central poden gaudir i aprendre el seu esport preferit, el futbol. És per això que us presentem Guillem Costa, el Coordinador General del futbol base i segon entrenador del primer equip. Costa, va començar la seva etapa d’entrenador a l’UE Castelldefels amb 16 anys, i més tard, va esdevenir coordinador. Després va marxar, amb el seu germà Ferran, al CF Damm. A l’equip cerveser, va formar part de l’staff del Cadet B i del Cadet A, amb el qual van quedar subcampions de Catalunya. Al mateix temps, va començar a treballar al projecte FCBEscola (després Barça Academy) del FC Barcelona, des del 2013 fins al 2021. Va realitzar diversos camps i clínics per tot el món, formant part del Barça Escola Barcelona i dirigint els projectes de Costa Rica i Nova York.

En què ha canviat l’organització del futbol base des que vas arribar?

Estructuralment tenim més coordinadors i això ens dona més control sobre tot el que passa tant a dins com a fora del camp. A més, hem desenvolupat certs mecanismes de control internament per assegurar que la feina es fa ben feta. Estem en el camí. Busquem a aquells entrenadors que també tinguin l’ambició de créixer, de prendre-s’ho seriosament i al final que el futbol base estigui el màxim professionalitzat possible.

Quines són les claus en l’organització del futbol base?

No conec altra clau perquè tot vagi bé que dedicar-hi hores i tenir gent preparada. Tenim un grup de treball molt treballador i professional. De cara a l’any vinent continuarem creixent en aquest aspecte. Volem arribar a ser un dels clubs referència de futbol base arreu del territori català.

Quines qualitats té el nostre futbol base?

Tenim nenes i nens amb il·lusió i ganes d’aprendre i passar-s’ho bé jugant a futbol; famílies compromeses que volen un entorn segur i enriquidor per a les seves filles i fills; entrenadors i coordinadors amb moltes ganes de treballar i créixer amb el projecte; una direcció esportiva que s’involucra com es pot veure en la quantitat de juvenils que han debutat a 3RFEF i una junta que aposta pel futbol base i que s’hi deixa la pell. Tot està alineat perquè el club tingui un futur molt esperançador!

Per què els nens i nenes que vulguin jugar a futbol ho haurien de fer al CEM?

Volem construir un club sa i facilitador del desenvolupament tant humà com esportiu. Les nenes i nens del CEM, de qualsevol edat, han de venir segurs que els ajudarem a ser millors persones i millors jugadors. Hem d’ajudar-los, formar-los i donar-los les eines...

Com veus el treball que s’està fent al club amb el futbol femení?

El club està molt content amb el feedback rebut de les famílies que ja tenim. El creixement del benjamí, no només respecte al nombre de jugadores durant la temporada, sinó quant a la millora futbolística de les mateixes és notori. La feina de la Vanesa i la Ruth amb l’ajuda del Sergi i també de l’Aina, la coordinadora, és molt bona i vull aprofitar per agrair-los. Per l’any vinent, ja estem treballant en algunes iniciatives importants que espero que puguem anunciar aviat. Sense cap dubte és una prioritat a mitjà i llarg termini.

Article publicat a l'Araesport n.26

Escriu el teu comentari

Comentari