Tancar
02 Març 2021
Clubs Esportius

Què és el #ManresaNextGeneration ?

Com si del poblet gal d’Astèrix es tractés, el CE Manresa resisteix, il·lusiona i s’està reinventant en plena pandèmia, una crisi que està afectant greument el sector de l’esport. La seva poció màgica, la trobareu en aquest reportatge.

Què és el  #ManresaNextGeneration ?
Com si del poblet gal d’Astèrix es tractés, el CE Manresa resisteix, il·lusiona i s’està reinventant en plena pandèmia, una crisi que està afectant greument el sector de l’esport. La seva poció màgica, la trobareu en aquest reportatge.

El CE Manresa, fundat el 1906, ha passat èpoques de tots els colors. La transició del Pujolet al Nou Congost dels anys vuitanta ja ha quedat enrere i l’entitat viu una obsessió (positiva) per acostar-se a la ciutat i aconseguir una massa social nova, jove i sense renunciar a les seves arrels històriques. El lema #ManresaNextGeneration és només la punta de l’iceberg del seu projecte.
I és que el principal equip de futbol de la Catalunya central ja acumula uns mesos d’una certa estabilitat. Fa poc més d’un any, es va formar una junta gestora que va salvar el “match point” que tenia el club per qüestions econòmiques. A l’estiu, els socis van aprovar que la gestora es convertís en Junta Directiva. Des de llavors, hores i hores de treball, tot i les càrregues del passat i de la problemàtica per la covid-19. És per això que la presidenta, Ruth Guerrero, creu que “El millor que tenim actualment és l’equip humà. Junta Directiva i cos tècnic amb un projecte comú que passa per enfortir les nostres debilitats i potenciar les nostres fortaleses. I el més important, els jugadors i jugadores del futbol base que, malgrat la situació atípica que estan vivint, no perden l’entusiasme per reprendre l’activitat esportiva després de cada aturada amb les il·lusions, pràcticament, intactes; les seves famílies, que ens han acompanyat durant tot aquest temps adaptant-se a cada canvi amb la major comprensió. I finalment, el primer equip, un grup de nois que ho donen tot al terreny de joc i que, a més, ens demostren, dia a dia, el seu compromís amb els colors que vesteixen”. En aquest sentit, José Sánchez, delegat del primer equip i membre del club des de fa més de 40 anys (tot un emblema), valora que “És un èxit la sostenibilitat del C.E. Manresa en uns moments on manquen molts ingressos com el taquillatge, el bar… estem molt satisfets amb el treball directiu perquè es fan accions, publicitat, etc. que permeten que vagin sortint patrocinadors que aposten pel present i el futur del Manresa”.


Costa: “tenim un equip molt jove que transmet molta energia”


Amb aquest panorama, el primer equip dels manresans, que juga a la potent Tercera Divisió, ha aixecat passions des de l’agost. Els diables vermells van acabar invictes la pretemporada, derrotant, fins i tot, diversos equips de la Segona B. Actualment (febrer/març), lluiten entre els millors de la seva classificació. L’objectiu no era l’ascens a Segona B, però l’equip no renuncia a lluitar-hi, ja que ha “tutejat” tots els rivals, la majoria amb un pressupost superior. El tècnic i director esportiu, Ferran Costa, pensa que “Tenim un equip molt jove que transmet molta energia i moltes ganes i, en un club que s’està renovant, és vital disposar d’un grup que et genera aquesta il·lusió, especialment perquè sigui el mirall dels nois i noies de la resta de l’entitat”. En més d’un partit, l’onze sobre el terreny de joc ha tingut poc més de 20 anys i molts jugadors són de Manresa o de la comarca. Guerrero afegeix que “Disposar d’un primer equip jove i amb jugadors de proximitat era per nosaltres una prioritat”. És d’aquí d’on va néixer la marca Manresa Next Generation.

El portaveu del club, Francesc Sòria, insisteix en una idea: “Volem que el jovent s’acosti al Congost, quan la crisi pel coronavirus ho permeti. Hem creat quotes de socis que han trencat preus en el futbol semiprofessional. Prepararem una nova campanya per a la segona fase de la competició. Especialment anirà adreçada a nois i noies que són com els nostres futbolistes: descarats i amb ganes de menjar-se el món. A la pretemporada ja vam tenir una mitjana de 500 espectadors en els principals partits al Nou Congost. Un lloc on han de conviure els socis històrics i un públic nou que estem intentant construir des de les xarxes socials del CE Manresa, Instagram, Twitter i Facebook. A més, aquesta temporada, amb els partits a porta tancada, hem obert CEM TV, un canal gratuït a Youtube on fem les transmissions en directe dels partits del primer equip amb narració i anàlisi tècnica“.
En aquest sentit, l’actual CE Manresa treballa per estar el més connectat possible a la ciutat. La presidenta destaca que “Hem engegat col·laboracions amb tres sectors molt importants, l’educació, la salut i el comerç i la restauració, amb la reedició d’un conveni amb la FUB per segon any consecutiu, la recuperació d’un conveni amb el CIMETIR i les múltiples col·laboracions que fem amb una part molt important del teixit comercial de la ciutat a través de Manresa + Comerç. I no ens hem d’oblidar de l’Ajuntament, perquè des que vam assumir la direcció de l’entitat, primer com a Gestora i ara com a Junta, hem treballat plegats per garantir el bon funcionament de les instal·lacions municipals i de l’entitat, sense deixar de banda el suport econòmic que ens han donat”.


Però el CE Manresa ha de seguir creixent i millorant. En l’actualitat el club té més de 380 persones a l’àrea esportiva, entre jugadors/es i tècnics. 28 equips de futbol base i el primer equip. 9 equips de futbol-11, 15 de futbol-7 i 3 equips femenins. De tots ells, en destaquen el cadet A i l’infantil A, que militen a la Divisió d’Honor, la màxima categoria. I el juvenil A treballa amb moltes opcions de tornar a la Lliga Nacional. La Junta està molt satisfeta d’aquest potencial però la presidenta comenta a Araesport: “Hem de concentrar-nos, entre d’altres, en ampliar la secció femenina perquè aquesta temporada no hem pogut fer tots els equips que esperàvem. Hem de ser capaços de seduir aquelles jugadores que, per un motiu o un altre, hem perdut pel camí i crear una base sòlida en les categories inferiors que en garanteixi la continuïtat”. Per a Costa, el director esportiu “La nostra intenció és que no hi hagi diferències entre nens i nenes. L’objectiu principal és obrir les portes a tots aquests jugadors i jugadores. Que es sentin com a casa i canalitzar la seva passió pel futbol”. El Manresa ha estat el planter de jugadores importants com la protagonista d’aquesta revista, Paula Fernández, o la migcampista de l’Osasuna, Nerea Valeriano.

Manresa és terra de bàsquet, de motor, de natació i waterpolo... I també de futbol! Al Nou Congost estan disposats a “petar-ho”. Tenen les piles carregades i posen el seny sobre la taula per millorar el club amb ambició i sostenibilitat. Parla la veu de l’experiència, José Sánchez: “Manresa frega els 80.000 habitants i tenim un equip de bàsquet que és un orgull veure’l competir a l’el·lit. Per tant, si la ciutat s’implica, el club es pot marcar uns grans objectius. Això passa perquè la Junta Directiva segueixi el camí que s’ha marcat, i ser capaços d’obrir alguna porta més… I, si el juvenil torna a la seva categoria, la Lliga Nacional, el primer equip pot pensar en un ascens real. Ara o en un futur pròxim. Tot passarà per assolir aquests fonaments en els que s’està treballant”. En aquesta línia, Ruth Guerrero conclou: “aquest primer equip ens aporta il·lusió, pels èxits esportius, però sobretot perquè et fan sentir que tots els esforços que fem per acompanyar-los valguin la pena, perquè ho donen tot, perquè són compromesos i perquè ens fan gaudir en tots els partits amb independència del resultat“.

Feina a la gespa (que el club espera que es pugui canviar pròximament perquè és la mateixa des de fa 14 anys) i feina als despatxos. Amb il·lusió i cap pressió. Al Congost es respiren aires nous i ens han traslladat les seves ganes.
Sort!

Escriu el teu comentari

Comentari