19 Juliol 2022
El rebost de l'esportista Receptes refrescants: Pink recovery Ajorosa d'estiu & Crema de carbassó
Un parell de receptes molt refrescants, fàcils i ràpides de cuinar que ens serviran per recuperar-nos bé!

Estem a ple estiu, enmig d’onades de calor però els esportistes seguim els nostres plans d’entrenament o, fins i tot, augmentem l’activitat física (tan de durada com d’exigència) perquè estem de vacances o perquè tenim més disponibilitat. Arribem a casa ben acalorats, potser una mica deshidratats i amb poques ganes de cuinar o de menjar calent.
Aquí teniu un parell de receptes molt refrescants, fàcils i ràpides de cuinar que ens serviran per recuperar-nos bé:
PINK RECOVERY AJOROSA D’ESTIU
Ideal per recuperar-nos després de fer una activitat física, ja que la remolatxa és rica en carbohidrats i nitrats (us ho vaig explicar en l’article publicat a l’Araesport n.25). Les ametlles són riques en greixos saludables i en proteïna vegetal.
Ingredients:
• 200g ametlles crues, pelades i en remull.
• 200g remolatxa cuita o crua.
• 300g aigua freda i 200g aigua en glaçons (si no es menja al moment, podem fer servir 500g d’aigua natural)
• 2 dents d’all
• 1 c.s. oli oliva
• 1 c.s. vinagre de poma
• 1 c.c. sal marina
• Tòppings al gust
Preparació:
Triturar tots els ingredients i, al moment de servir, afegir un raig d’oli d’oliva i un altre, de vinagre.
Guardar-ho a la nevera perquè estigui ben freda a l’hora de consumir-ne.
CREMA DE CARBASSÓ REFRESCANT
El carbassó és una hortalissa d’estiu molt hidratant, rica en vitamina C, àcid fòlic, beta-carotens i flavonoides.
Ingredients:
• 100g porro
• 100g ceba
• 500g carbassó
• 100g patata (si esteu fent una dieta low carbo o keto, no n’hi poseu)
• 200-300g aigua
• 20g oli oliva
• pessic de sal
• 1 trosset gingebre en arrel
• Tòppings al gust: 2 ous durs esmicolats, trossests de pernil salat ibèric, de bacallà esqueixat, de formatge fresc o de búffala, de tofu o tempeh macerat, pipes de carabassa/gira-sol… qualsevol proteïna animal o vegetal al gust.
Preparació:
- Posar l’aigua i la sal a bullir.
- Afegir la resta d’ingredients i coure-ho 20 minuts.
- Triturar-ho i afegir aigua fins a aconseguir l’espessor desitjada (més espès o més clar).
Guardar-ho a la nevera i, al moment de servir, afegir un raig d’oli d’oliva, una mica de pebre i els tòppings al gust.
Si utilitzem aquestes cremes com a primer plat d’un àpat principal, el segon plat pot ser perfectament peix, carn o proteïna vegetal com tofu/tempeh, hamburguesa de cigrons o de llenties… fes volar la imaginació a base d’aliments reals!
Receptes publicades a l'Araesport n.27
Aquí teniu un parell de receptes molt refrescants, fàcils i ràpides de cuinar que ens serviran per recuperar-nos bé:
PINK RECOVERY AJOROSA D’ESTIU
Ideal per recuperar-nos després de fer una activitat física, ja que la remolatxa és rica en carbohidrats i nitrats (us ho vaig explicar en l’article publicat a l’Araesport n.25). Les ametlles són riques en greixos saludables i en proteïna vegetal.
Ingredients:
• 200g ametlles crues, pelades i en remull.
• 200g remolatxa cuita o crua.
• 300g aigua freda i 200g aigua en glaçons (si no es menja al moment, podem fer servir 500g d’aigua natural)
• 2 dents d’all
• 1 c.s. oli oliva
• 1 c.s. vinagre de poma
• 1 c.c. sal marina
• Tòppings al gust
Preparació:
Triturar tots els ingredients i, al moment de servir, afegir un raig d’oli d’oliva i un altre, de vinagre.
Guardar-ho a la nevera perquè estigui ben freda a l’hora de consumir-ne.
CREMA DE CARBASSÓ REFRESCANT
El carbassó és una hortalissa d’estiu molt hidratant, rica en vitamina C, àcid fòlic, beta-carotens i flavonoides.
Ingredients:
• 100g porro
• 100g ceba
• 500g carbassó
• 100g patata (si esteu fent una dieta low carbo o keto, no n’hi poseu)
• 200-300g aigua
• 20g oli oliva
• pessic de sal
• 1 trosset gingebre en arrel
• Tòppings al gust: 2 ous durs esmicolats, trossests de pernil salat ibèric, de bacallà esqueixat, de formatge fresc o de búffala, de tofu o tempeh macerat, pipes de carabassa/gira-sol… qualsevol proteïna animal o vegetal al gust.
Preparació:
- Posar l’aigua i la sal a bullir.
- Afegir la resta d’ingredients i coure-ho 20 minuts.
- Triturar-ho i afegir aigua fins a aconseguir l’espessor desitjada (més espès o més clar).
Guardar-ho a la nevera i, al moment de servir, afegir un raig d’oli d’oliva, una mica de pebre i els tòppings al gust.
Si utilitzem aquestes cremes com a primer plat d’un àpat principal, el segon plat pot ser perfectament peix, carn o proteïna vegetal com tofu/tempeh, hamburguesa de cigrons o de llenties… fes volar la imaginació a base d’aliments reals!
Receptes publicades a l'Araesport n.27
Escriu el teu comentari

