Tancar
07 Abril 2020
Altres continguts

Sant Jordi

Aquest mes hem substituït (temporalment) l’espai habitual de l’agenda per un llistat de llibres. Per fer-ho hem demanat als nostres amics i col·laboradors que ens fessin arribar les seves recomanacions. Són aquestes, esperem que us agradin!

Sant Jordi
anys_llum_web--5438795.jpg
"Anys LLum" James Salter
Recomanat per Jordi Camprubí
En moments convulsos, James Salter és una d’aquelles troballes que et reconcilien amb la vida i amb el món. El seu estil sensual, l’escriure com qui no vol la cosa, sense floritures, però trobant sempre la paraula justa, els personatges deliciosament construïts, el seu fatalisme serè, la seva manera de capbussar-se en les vides anònimes i aconseguir fer-ne aflorar aquella espurna de singularitat, d’eternitat, la bellesa amb què és capaç de parlar de l’amor, de la vida, dels petits gestos de cada dia i de com, amb la mateixa intensitat emotiva, entoma la solitud, la nostàlgia i la mort, la saviesa que emana de cada paràgraf, aquella sensació que queda després de llegir-lo de sortir-ne diferents, indescriptiblement transformats, la intimitat de la qual som partícips a cada pàgina, aquell vincle rar i meravellós que és capaç de crear entre ell i nosaltres, entre la literatura i la vida. 
Llegiu James Salter, no us en penedireu!
Jordi Camprubí.


les_veus_del_desert_web--816495.jpg
“Les veus del desert” Marlo Morgan
Recomanat per Ariadna Hernandez
Al desert australià hi ha una petita tribu en perill d’extinció, els aborígens australians. Els aborígens no són ben rebuts per les civilitzacions del continent per no haver-se “modernitzat”. L’autora del llibre relata, a través de l’experiència vivencial durant 3 mesos al desert amb els aborígens, com aquests indígenes viuen amb els recursos que dóna la natura (o, més ben dit, el desert), el gran potencial terrenal i espiritual que tenen. Finalment, intenta transmetre el missatge de que aquesta cultura indígena no ha de desaparèixer del món.
Aquest llibre el vaig llegir abans d’anar a Austràlia quan pensava que mai aniria a les antípodes. Al trepitjar les terres de l’Uluru i el desert dels aborígens australians, em va venir la història d’aquest llibre al cap com un flaix i em va marcar moltíssim perquè la història és real: vaig veure amb els meus propis ulls com els ciutadans rebutjaven, de mala manera, als aborígens. Però, almenys, els aborígens han pogut aconseguir que respectessin l’Uluru com a muntanya sagrada i no t’hi deixen pujar a dalt, només la pots vorejar!
És una novel·la molt recomanable, fas un viatge a les antípodes sense moure’t de casa i també un viatge espiritual molt càlid. Bona Lectura!
Ariadna Hernandez.


guerreros-de-la-roca_web--2134380.jpg
“Guerreros de la roca” Arno Ilgner
Recomanat per Ander Mirambell
Aproximació única a l’entrenament mental. Arno Ilgner recorre a algunes idees essencials de l’antiga tradició oriental així com a la psicologia moderna de l’esport.
Combinant aquests elements amb la seva pròpia i dilatada experiència com a escalador, crea un programa complet per aprendre a focalitzar la capacitat mental durant una escalada compromesa.
Un ús deficient de l’atenció pot donar lloc a l’aparició de la por i les seves diverses manifestacions, des de l’ansietat per l’èxit fins al franc terror. Al dirigir la nostra atenció més conscientment, podem comprendre com sorgeix la por, tractar-la de forma eficaç i alliberar-nos-en per restablir el contacte amb una força de motivació molt més poderosa. Aleshores la nostra intenció serà inflexible, i repercutirà en un rendiment fora del comú. Aquest manual ofereix un programa revolucionari per a aquells escaladors que vulguin millorar el seu rendiment i també per a qualsevol altre àmbit de la vida.



open_andre_agasi_web--2746968.jpg
“Open: Memorias” Andre Agasi
Recomanat per Pau Capell
En aquesta captivadora autobiografia, escrita pel premi Pulitzer JR Moehringer, Agassi revela, amb sentit de l’humor i tendresa, una vida definida per la contradicció entre una destinació imposada i l’anhel per complaure als que ho han sacrificat tot per ell. “Odio el tennis, el detesto amb una fosca i secreta passió, i no obstant això segueixo jugant perquè no tinc alternativa. I aquest abisme, aquesta contradicció entre el que vull fer i el que de fet faig, és l’essència de la meva vida” Andre Agassi.



secrets_que_mai_no_than_explicat_web--9062085.jpg
“Els secrets que mai no t’han explicat” Albert Espinosa
Recomanat per Laia Díez
Quan naixem ningú no ens proporciona un manual per aprendre a viure, ni instruccions per ser feliç. I, tanmateix, trobar la felicitat no és pas tan difícil. En realitat, hi ha uns quants secrets per viure en aquest món que potser ningú no s’ha pres mai la molèstia d’explicar-te. Per això, Albert Espinosa comparteix en aquest llibre els seus secrets, aquells que ha anat descobrint al llarg de la vida i fan que se senti viu, els que li han fet servei i tot el que ha après en el transcurs del seu extraordinari recorregut.
No és un llibre normal, escrit per ser llegit sense més ni més; està pensat per inspirar a qualsevol persona que se’l vulgui fer seu.


correr_comer_vivir_web--5639663.jpg

“Correr, comer, vivir” Scott Jurek
Recomanat per Esteve Camps
Des de la seva infància en el Mig Oest americà, els seus començaments en l’esport (l’odiava) fins a la lenta transició cap al veganisme, passant per les seves carreres, que han trencat tots els rècords. La història d’una persona amb una voluntat de ferro i que posa en dubte molts dels estereotips sobre els atletes.
Amb increïbles històries de resistència i superació, fascinants dades científiques i consells pràctics i accessibles, incloent les seves receptes favorites, Córrer, menjar, viure et motiva a anar «més enllà», et descobrirà com preparar la teva primera cursa, ampliarà els horitzons de la teva alimentació i t’animarà a explorar els límits del teu propi potencial.



ara-o-mai_nuria-picas-i-albets_web--478677.jpg
“Ara o mai” Núria Picas
Recomanat per Ramona Gabriel
Una reflexió sobre l’esport, sobre els camins que tries a la vida, sobre seguir els somnis i viure amb passió tot allò que s’esculli.
I sobre afrontar la vida amb els seus moments clars però també amb els seus moments més obscurs.
La Núria Picas reflexiona sobre els últims èxits però també els fracassos que ha hagut d’afrontar en els darrers quatre anys. Quan una està acostumada a guanyar, el perdre i les dificultats que se’n deriven esdevenen un gran repte. I ella l’ha superat
i n’ha tret un creixement profund i ferm.
“No em cansaré mai de repetir-ho: qui té un somni, té un tresor. I a nivell esportiu jo en tenia un, i de molt gran”.



els_pilars_de_la_terra_web--3363506.jpg
“Els Pilars de la Terra” Ken Follet
Recomanat per Núria Picas
L’obra mestra de Ken Follett. Centrada en l’accidentada construcció duna catedral gòtica, aquesta novel·la és una recreació duna època convulsa i violenta de la història d’Anglaterra, on la gent senzilla lluita per sobreviure en un país assolat per una guerra civil inacabable. L’amor i la mort s’entrellacen amb força en aquest magistral tapís que constitueix una evocació excepcional d’un temps de violentes passions.



ni_tant_alt_ni_tant_dificil_web--8939145.jpg
“Ni Tant alt ni tant difícil” Araceli Segarra
Recomanat per Núria Picas
L’Araceli Segarra ha coronat els pics més alts del món, ha participat en rescats alpins contrarellotge, ha dedicat la seva vida al que en diuen «buscar-se a un mateix en la muntanya». I ara trasllada la seva experiència al paper. Aquest llibre és per als que volen escalar una muntanya, per als que volen començar un projecte, per als que formaran una família, per als que es proposen reptes. És, en definitiva, per als qui es volen conèixer una mica més a través de la mirada d’una alpinista internacional.
Un viatge per les muntanyes més altes del món, en el qual l’alpinista explica els principals secrets per aconseguir fer el cim, i de quina manera aquests consells poden ajudar a aconseguir altres objectius vitals. Un viatge de «coaching» amb una guia de luxe.



el_silencio_ciudad_blanca_web--5675736.jpg
“El silencio de la ciudad blanca” Eva García Sáenz de Urturi
Recomanat per Pol Gil
Una novel·la negra absorbent que es mou entre la mitologia i les llegendes d’Àlaba, l’arqueologia, els secrets de família i la psicologia criminal. Una trama elegant i complexe que demostra com els errors del passat poden influir en el present.
És la primera part de la Trilogia de la Ciutat Blanca.


el_alpe_de_huez_web--2691046.jpg

“El Alpe d’Huez”Javier Garcia Sanchez
Recomanat per Raül Montfort
A la sortida de l’etapa més dura del Tour de França es troba un ciclista càntabre a qui els seus coneguts diuen Jabato. Té més de trenta-sis anys i ningú compta amb ell. Tothom sap que és impossible que un home tan veterà pugui resistir. Però Jabato s’obstina i la seva bogeria arriba a semblar assenyada.
Un llibre que aquests anys ha circulat de mà en mà entre els amants del ciclisme, transmetent la seva èpica: una lectura que deixa una reguera de suor i la petjada de l’esforç, el sacrifici i el sofriment extrems en la ment del lector. La novel·la, és, en paraules de l’autor, “una paràbola sobre el que costa seguir endavant quan la vida et trenca les dents, quan no hi ha més opcions que suïcidar-se o seguir endavant amb el risc de perdre la vida”.
El relat s’articula en tres capítols que es corresponen amb tres ports, Croix de Fer, Col du Galibier i Alpe d’Huez.



gino_bartali_web--7596909.jpg

“Gino Bartali. El hombre de hierro” Francesc Lluis i Giró
Recomanat per Raül Montfort
Gino Bartali va ser una de les grans figures de l’esport d’el Segle XX. Considerat un dels millors ciclistes de tots els temps, va formar part d’una xarxa dedicada a salvar jueus de l’Holocaust en la seva Florència natal, durant la Segona Guerra Mundial. Jugant-se la vida i només amb la seva bicicleta, va aconseguir salvar 800 persones, majoritàriament nens. Els seus triomfs esportius i la seva humanitat, l’han elevat a la categoria de llegenda.

aprender_de_los_campeones_web--6187694.jpg
“Aprender de los campeones” Pep Martí
Recomanat per Maria Costa

Per a poder aprendre és necessari no complicar-se la vida excessivament i tenir un entorn immediat que no interfereixi en el rendiment. Els campions són persones mentalment sanes i amb un entorn que, almenys, no resta. I és que, a vegades, la millor manera de sumar consisteix a no restar. Per a això hem d’identificar els pilars en els quals ens recolzem i que aquests no siguin ni massa grans ni massa escassos. També és important treballar valors com l’ambició, la humilitat i l’ordre en l’estil de vida.
A més de poder aprendre és necessari voler aprendre. Ens referim a la motivació. I per a estar motivat és necessari tenir molt clar quins objectius es persegueixen i pagar el preu per a aconseguir-los, és a dir, cal deixar-hi la pell. Després només queda esperar que els elements que no depenen de nosaltres s’aliïn al nostre favor.
Saber aprendre consisteix a assumir els errors, analitzar-los i buscar solucions per a corregir ràpidament les errades. Els campions aprenen per associació, és a dir, cada nou error en una tasca l’apliquen a la resta d’activitats i per això aprenen més ràpid a rectificar. El que diferència a un campió d’una persona corrent és la persistència. La persistència és clau en les situacions difícils o que requereixen molta paciència.
Finalment arriba el moment de demostrar l’après. Per a això no s’ha de fer especial cap situació, bé sigui una gran final en algun esport, una reunió o una conferència. El fer especials les situacions fa que modifiquem allò que ja sabem fer bé i canviem la rutina vàlida per una altra que ens porta a l’error.

Escriu el teu comentari

Comentari