Tancar
04 Març 2020
Altres continguts

3a Vertical Montserrat. Més solidària i inclusiva

La cursa consisteix en pujar les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan.

3a Vertical Montserrat. Més solidària i inclusiva
Entrevista: David Colomé, impulsor de la cursa

La Vertical Montserrat és una iniciativa solidària dels Bombers de la Generalitat que s’emmarca dins del projecte solidari Bombers amb Causa i vol fomentar valors com la solidaritat, la inclusió, la superació, l’esforç, el sacrifici i el respecte a la natura.
Totes les persones que hi participen ho fan desinteressadament i tots els beneficis es destinen íntegrament a aquest projecte.

La cursa va néixer amb un doble objectiu, aconseguir fons per finançar programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a infants en risc d’exclusió que es fan als centres de Sant Joan de Déu, i fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat.

La cursa consisteix en pujar les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. És la 5a cursa (que es fa en exterior), en desnivell i número d’esglaons d’Europa i ja forma part del Towerrunning Tour, de la Towerrunning World Association (TWA), amb 60 punts.

La majoria d’aquestes curses es fan en edificis, no és tracta d’una disciplina nova, en l’Empire State Building ja porten més de 40 anys celebrant l’esdeveniment, però el Towerrunning o cursa vertical està guanyant cada vegada més adeptes.

Parlem amb un dels seus impulsors, David Colomé:

Perquè aquest any la Vertical és més solidària i inclusiva?
Enguany incorpora la diversitat funcional intel·lectual i física a la visual. L’any passat vam comptar amb tres esportistes inclusius i en aquesta edició del 2020 volem aconseguir més participants en aquesta categoria.
La inscripció és gratuïta, tot i que, en el moment de fer la gestió s’ha de fer un donatiu simbòlic (a partir d’1€). Hi poden participar persones amb discapacitat visual, física i intel·lectual. S’han inscrit l’Associació Petjades de Colors patrocinant un corredor amb diversitat funcional visual i hi ha un esportista paralímpic del Regne Unit que la farà de baixada en cadira de rodes.

Les inscripcions s’esgoten de seguida, a dia d’avui només queden inscripcions per la modalitat Sóm un Equip, en què consisteix aquesta categoria?
Aquest any diem que és més solidària per aquesta nova modalitat. Consisteix en fer un equip amb el repte d’aconseguir 500€ (entre els treballadors d’una empresa, una AMPA o qualsevol altre col·lectiu) L’equip tria la persona que el representarà fent la cursa. Aquest sistema permet aconseguir més fons sense que s’arribi a massificar, ja que el circuit i l’entorn on es realitza no ho permet (les escales fan 60-65cm, no hi ha gaire espai per avançar).

Teniu confirmada l’assistència d’atletes internacionals?
Precisament aquest any que hem tret la categoria elit s’han inscrit més corredors de nivell, atletes que han fet el circuit Sky Race i que estan molt ben preparats.

T’esperaves que en tres edicions fos una cursa present en el circuit internacional de la Towerrunning Tour?
Quan s’ens va acudir a l’Arnau i a mi, no estàvem assabentats de l’existència d’aquesta lliga, ho vam anar descobrint. Al principi no teníem clar ni de que ho podríem fer per l’entorn on es desenvolupa, però quan ho vam començar a moure, vam aconseguir els permisos i autoritzacions necessàries i tot es va posar a favor. De fet, la cursa no trepitja en cap moment el Parc Natural i aquest és un detall molt important.

Fins quin dia tenim temps per apuntar-nos a la modalitat “Sóm un equip”?
Fins el 13 de març a través del web www.verticalmontserrat.org (https://www.stockcrowd.com/template/2/1733).

Ja heu sigut premiats!
Sí, la cursa va ser premiada a la gala dels Premis Inclusius de l’Esport Català.
I aquesta edició és apadrinada per l’alpinista d’elit i esportista d’ultra resistència Sergi Mingote, actualment ambaixador de la candidatura olímpica d’hivern “Pirineus Barcelona 2030” i president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l’esport.
araesport_vertical_montserrat--7157516.jpg

caracteristiques_vertical_montserrat--3234028.jpg
Entrevista realitzada a Santpedor, el 25 de febrer de 2020.

Documents

Escriu el teu comentari

Comentari