Tancar
11 Gener 2022
Dormint sobre rodes

VIATGE PER LES TERRES DE L’EBRE

Si ens agrada fer vida sobre rodes, en aquesta zona ens hi sentirem molt còmodes perquè ens trobem en un espai natural força tranquil, sense aglomeracions i amb un paisatge únic i variat.

VIATGE PER LES TERRES DE L’EBRE
En aquesta edició ens desplacem fins al sud de Catalunya, per conèixer una part de l’entorn natural de les comarques del Baix Ebre i la Terra Alta.
Si ens agrada fer vida sobre rodes, en aquesta zona ens hi sentirem molt còmodes perquè ens trobem en un espai natural força tranquil, sense aglomeracions i amb un paisatge únic i variat. Aquí hi trobarem unes quantes àrees per poder dormir, descansar i gaudir del nostre temps lliure envoltats de natura.

ACTIVITATS

Via Verda Val de Zafán

Un dels atractius de la zona és la via verda de la Val de Zafán, un itinerari cicloturista d’uns 150 quilòmetres que uneix el Parc Natural dels Ports amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre. És un antic traçat de tren reconvertit en via verda accessible per a tothom, sense limitació d’edat o capacitat física. Durant aquest recorregut, descobrirem ponts, aqüeductes, túnels, antigues estacions reconstruïdes, passarem a prop del riu Ebre i veurem la vegetació i les muntanyes que caracteritzen la zona.
La via verda queda dividida en diferents trams, aquesta vegada ens centrarem en els de la Terra Alta i el Baix Ebre.

El tram de la Terra Alta té una distància total de 26 quilòmetres i uneix les poblacions d’Arnes-Lledó, Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Comte, Fontcalda, Pinell de Brai i Benifallet.

El tram del Baix Ebre té 23 quilòmetres de longitud i passa per Xerta, Aldover i Roquetes, fins arribar a Tortosa.

Hem de tenir en compte que durant el trajecte passarem per molts túnels i per això és recomanable portar una llanterna. De totes maneres, els túnels van equipats amb llums que podrem engegar perquè ens il·luminin el pas.
via-verda-terra-alta_1_web--1840115.jpg

via-verda-terra-alta_3--1156121.jpg
Els Ports de Beseit

Els Ports de Beseit amaguen espais naturals paradisíacs per gaudir de la muntanya en tots els sentits. Hi trobarem boscos de pins, camins que s’endinsen per la muntanya, rierols i vistes magnífiques del Delta de l’Ebre.
Trobarem nombroses excursions per a tots els nivells, podrem practicar l’escalada o fer vies ferrades i si estem de sort, veurem alguna cabra salvatge o algun altre animal típic de la zona.


Mont Caro

El Caro és un cim del massís dels Ports de Tortosa-Beseit situat al Baix Ebre, al municipi de Roquetes, dins del Parc Natural dels Ports. És el punt més alt d’aquest massís i, alhora, el més alt de les Terres de l’Ebre amb 1.441m d’altitud. Hi podem accedir amb vehicle, tot i que és molt recomanable aprofitar els camins que ens ofereix la zona i fer una excursió a peu o amb bicicleta per arribar al cim i gaudir de les vistes.
Un dels punts més coneguts per iniciar la ruta és sortir des del refugi Caro.
A dalt hi trobarem un mirador format per una passarel·la i una plataforma de fusta de 70m2, accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
miradorcaro_web--1638397.jpg

Pobles amb encant

Són molts els pobles petits amb nuclis antics que podrem visitar, tots ells tenen algun encant i podrem passejar pels seus carrers per conèixer la història que hi ha darrere els seus racons i gaudir de la gastronomia que caracteritza les terres de l’Ebre.
prat-de-comte_web_poble--1119636.jpg
pobleginestar_web--7462795.jpg
Riu Ebre

Si preferim viure l’experiència des de l’aigua, també ho podem fer. Es poden recórrer motoritzadament els més de 100km de riu que hi ha entre Ascó i Amposta, ja sigui amb embarcació pròpia, de lloguer o a bord d’un petit creuer. Els més aventurers, també podran recórrer en piragua o caiac els més de 125km entre Riba-Roja d’Ebre i la desembocadura.
ebrebaix-ebre_web--7308818.jpg

ÀREES HABILITADES

Àrea de Ginestar

El poble de Ginestar té una petita àrea adaptada per autocaravanes amb servei de buidatge d’aigües grises i negres i un lloc on també podem per omplir d’aigua. No disposa de lavabos. Les places d’aparcament són delimitades i cada una d’elles té un banc i una paperera. Hi ha una petita zona de parc infantil i des d’aquí surten camins planers, un dels quals ens portarà fins al riu Ebre.
ginestar_2_web--6083353.jpg
Àrea d’Horta de Sant Joan

Al poble d’Horta de Sant Joan hi ha un gran descampat de terra al costat d’unes pistes de pàdel on podem aparcar i passar la nit. En aquesta àrea també podrem buidar les aigües i omplir el dipòsit d’aigua. Cal tenir en compte que per accedir-hi hi ha una baixada asfaltada força inclinada i no disposa de serveis. El poble queda a prop per si hem de comprar alguna cosa.
hortasantjoan_web--4742533.jpg

Àrea de Pinell de Brai

És una antiga estació de tren que ens serà un bon punt de partida si volem fer la via verda de la Terra Alta i enllaçar amb la del Baix Ebre. És un descampat de terra molt tranquil, on la via verda passa just per davant. També hi ha un bar i un espai infantil. Queda una mica apartada de la zona urbana, per tant hem d’assegurar-nos que tenim tot el que necessitem per no haver-nos de moure. Aquesta àrea no disposa de cap servei adicional.

pinelldebrai_web_2--799766.jpg
Àrees de Prat de Comte

Just a tocar del poble de Prat de Comte hi ha una àrea habilitada. És un pàrquing de terra molt tranquil, amb alguns arbres i molt plana. Disposa de serveis de buidatge, tot i que són temporalment fora de servei. Des d’aquí, surt una pista que podrem fer si tenim ganes de caminar o anar amb bicicleta. Si anem seguint la pista tindrem unes bones vistes del poble i el seu entorn.

A l’antiga estació de tren de Prat de Comte, hi trobarem una altra àrea on podrem passar la nit. La via verda de la Terra Alta passa per davant mateix, així que també ens serà un bon lloc per deixar el nostre vehicle si volem fer un altre tram d’aquesta via verda. Està envoltada de vegetació tot i que és molt a prop de la carretera, encara que no és gaire transitada.
prat-de-comte_web--9041818.jpg
A les terres de l’Ebre hi ha molts racons per descobrir, aquesta vegada hem vist només una petita part de tot el que ens pot oferir aquest indret, però encara queda molt per conèixer. És una destinació amb encant, potser apartada per a moltes persones, però val la pena recórrer uns quants quilòmetres per gaudir d’aquest entorn meravellós. I més si anem ben acompanyats amb la nostra casa sobre rodes!

Escriu el teu comentari

Comentari