Tancar
10 Desembre 2019
Salut i rendiment esportiu

VIDA ACTIVA I SALUDABLE EL TEU ESTIL DE VIDA

Portar un estil de vida activa i saludable és molt més senzill del que ens pensem si tenim com a objectiu cuidar el nostre cos, en lloc del nostre físic.

VIDA ACTIVA I SALUDABLE EL TEU ESTIL DE VIDA
Portar un estil de vida activa i saludable és molt més senzill del que ens pensem si tenim com a objectiu cuidar el nostre cos, en lloc del nostre físic.

S’apropa l’inici d’un altre any i és ben sabut que tots els mesos de gener de cada any ens fem propòsits relacionats amb la millora dels hàbits de vida com l’alimentació, l’activitat física i el descans, entre d’altres. Però hem pensat alguna vegada si el plantejament que ens fem és l’idoni? Què hem tingut en compte a l’hora de plantejar-nos aquests reptes? Són propòsits realistes i significatius o són propòsits idíl·lics, poc realistes o bé superficials?
Com a esportista, entrenadora personal i fidel creient de l’estil de vida VAiS (Vida Activa i Saludable) acostumo a trobar-me tres factors que influencien molt a les persones amb qui tracto en el moment de plantejar-se els seus propòsits:

1. El “sentiment de culpabilitat” pel descontrol en l’alimentació i el sedentarisme durant les festes nadalenques.

2. El mal plantejament i/o la mala planificació dels objectius.

3. La falta de consciència i reconeixement propis.

Però quan parlo d’un estil de vida VAiS, a què em refereixo exactament?

Canviar d’hàbits d’un dia per l’altre és com cordar-se les sabates sense haver vist mai un cordó. Aturem-nos a pensar quant de temps vam necessitar per aprendre a fer tot allò que de petits se’ns ensenya, com cordar-nos les sabates. La constància dels nostres pares, avis, tiets o germans van fer que, a base d’anar-ho repetint acabéssim aconseguint-ho.

Ens movem per emocions. El fet de motivar-nos està relacionat amb les emocions.
Oi que, quan ens sentim bé amb nosaltres mateixos, ens sentim capaços de realitzar tot allò que ens proposem? El protagonisme i la importància de les emocions en gairebé tots els àmbits de la nostra vida, és inqüestionable, per tant, l’autoconeixement i l’autoconsciència són essencials. Trobar la motivació constant dins nostre, sentir-nos vius i ser capaços de valorar allò que fem, és l’element clau.

És necessari persistir amb motivació per aconseguir un Estil de Vida Saludable. No hem de tenir pressa, no es tracta d’una prova contrarellotge, sinó d’adoptar nous hàbits. Cal ser conscients que les restriccions no són saludables i ni tampoc els excessos de depèn quins productes. Amb això present, podrem realitzar a diferent escala el canvi per cuidar millor del nostre cos.

Caurem en la frustració si repetidament ens plantegem objectius superficials o poc realistes, a curt termini i/o amb rutines automatitzades, pensant que el nostre cos no té memòria dels hàbits perjudicials que hem anat conservant, però, si en lloc d’això ens plantegem objectius més eficients i realistes, presos des de la realitat individual que viu cada persona, el resultat serà més satisfactori.

Aleshores, què hem de tenir en compte a l’hora de millorar i/o canviar el nostre estil de vida per un Estil de Vida Actiu i Saludable?

• L’estat emocional en el qual ens trobem en el moment de realitzar els canvis.

• Plantejar-nos objectius reals i significatius.

• Prendre consciència del punt de partida en el que ens trobem, cap a on ens volem dirigir i de quina manera ho hem de fer.

Així doncs, si trobem el moment adient (en comptes de buscar-lo), si ens proposem millorar les nostres capacitats, habilitats i condició física (en comptes de voler perdre pes) i si guanyem consciència respecte al temps que necessitem a l’hora d’adoptar nous hàbits (en lloc de voler deixar de tenir els hàbits establerts d’un dia per l’altre); podrem dedicar els nostres esforços a assolir el repte.

Article publicat a l'ARAESPORT N.9
Georgina Delgado Noé
Entrenadora personal, quiromassatgista i massatgista esportiva, entrenadora de natació i tecnificació.
www.georginadelgadonoe.com
@georgina.delgadonoe

Escriu el teu comentari

Comentari